Kijk zelf maar

zaterdag 12 november 2016

Durf te pluspionieren


Wat = PlusPionieren?

Zo verduveld jammer dat de wat oudere talenten zo snel worden afgedankt. Of... of doen ze dat zelf? Of is men het moe almaar zichzelf te moeten verdedigen tegen oprukkende anderen?

PlusPionieren is een andere manier van denken en doen. Het nieuwe denken met een originele en vrolijke twist in het arbeidsproces maar ook het maatschappelijke proces. Het opnieuw uitproberen van je verborgen talenten. Mixen met jongeren. Deel elkaars kennis en enthousiasme.

Kijk eens wat breder dan alleen je oude functie. Waar ben je goed in? In je werk en je vrije tijd. Praat erover met anderen. Doe eens een competentietest en verras jezelf. Zoek gericht naar functies die echt aansluiten op jouw competentie(s).

Ga netwerken. Steeds meer mensen vinden nieuwe/andere onverwachte jobs door te netwerken of werk- en opdrachtgevers actief te benaderen. Ga eens flink los op internet. Gebruik geen conservatieve termen maar ook eens een geheel ongebruikelijke uit de losse pols term. Vraag hulp bij het zoeken. Maak er een enthousiaste sessie van! Ik geloof heilig in zat werk voor ouderen 'alleen' je MOET de straat op!

Maak een hartstikke mooie cv en maak een helder overzicht van de laatste 10 jaar. Let op dat je geen saaie traditionele cv maakt! JIJ maakt het verschil! Laat weten wat je doet in je vrije tijd als dat wat toevoegt.

Uitstraling, enthousiasme, motivatie zijn allemaal trefwoorden die ergens voor staan! Extra willen leren is tenslotte een belangrijk factor waarmee je verder het veld in kunt.

Met ons nieuwe initiatief 'Me2You' willen we ervaringen uitwisselen.

Meer weten? Gewoon reageren!

En... ga eens lifehacken. Hack overtollige zaken uit je bestaan.

Ter nagedachtenis aan collegae die in een dode hoek terechtkwamen.

Breek eruit en zet 'm op!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten